Welcome...Hosgeldiniz...Willkommen...Dobrodošli...

1. sij 2012.

Kakva im je bila 2011.?





Januar - Februar

Još pod utiskom decembra i filmskog festivala u Kairu, na kojem su se trebali pojaviti i Murat i Tuba, no pojavio se Murat, a mjesec ranije bila je i Tuba. Gostovanje u jutarnjem programu i škakljiva pitanja, izazvala su murata da kaže da su mu žena i Tuba prijateljice. Na press konferenciji poznati psiholog, a jedan od direktora festivala, konstatovala je da u Asi nije glumio...Tokom januara 2011. godine od strane Udruženja glumaca Turske organizovani su protersti, kojim su se pridružili brojni popularni glumci Turske. Prisutni su bili i Murat i Tuba, odvojeno, Murat je stigao sa ženom, Tuba s Canselom Elcinom.

Mart - April

Za ovaj period vezujemo brojne godišnje nagrade za glumca/glumicu godine koji su uručeni oboma, interesantno, niti na jednoj se nisu pojavili skupa, a redovno su oboje bili dobitnici.Ayakli gazete npr. ih je proglasio pobjednicima, no Tuba nije došla. Nakon toga, velika ceremonija dodjele turskih oskara, na kojoj su oboje trebali biti u ulozi osoba koje će dodijeliti nagrade, Murat je to učinio, no prema nezvaničnim tvrdnjama, na par minuta se pojavila i Tuba. Jedno je sigurno, mjesto pored Cansela Elcina bilo je prazno. Novinari je u ovom periodu nisu ostavljali na miru, spajali su je pored Cansela i sa Tolgom Karacelikom, turskim režiserom. Kao što je već pomenuto, osvanule su i slike sa snimanja Gonulcelen, na kojim su prema navodima novinara Tuba i Cansel veoma bliski. Murat je smanjio pojavljivanje u medijima nakon dodjele turskih oskara.Tuba odbija poznate strane producente i ulogu s Kenanom Imirzaliogluem(Ezel)

Maj - Jun

Pored izlazaka s Canselom, počele su da kruže priče da je Tuba sa svojim sadašnjim mužem, Onurom Saylakom. Ubrzo se proširila vijest o nominaciji Asi serije za nagradu na prestižnom festivalu u Monte Carlu. Interesantno, dugo vremena su se svi suzdržavali od komentara da li će se Murat i Tuba pojaviti tamo. Više smo mogli doznati od Burcin nego od njih dvoje, jer je davala izjave o tome u ime Murata. Međutim, na zahtjev fanova, Asis Yapim pismeno je zatražio od oboga da se pojave tamo. I pojavili su se, Murat, Tuba, Onur, Cevdet...tokom trajanja MC Burcin je ostala kod kuće, povrijeđene noge krenla u humanitarne akcije. Nakon povratka, Murat sa ženom odlazi na galu povodom završetka Ezela, što im je ujedno bila i proslava godišnjice braka.

Jul - Avgust

Širi se vijest o Tubinoj trudnoći sa blizancima i to je ujedno najava njenog vjenčanja sa Onuromm Saylakom. Tuba se u avgustu udala u Parizu uz prisustvo vrlo malog broja gostiju. Niti jedno niti drugo nisu odabrali uloge za narednu sezonu. Onur jeste.

Septembar - Oktobar

Tuba i Murat u potpunoj medijskoj izolaciji, Tuba se pojavila u ulozi člana žirija Antalya film festivala. Murat odbija sve ponude za uloge. Murat odlazi u Van da pomaže ljudima koji su žrtve razornog zemljotresa.

Novembar - Decembar

Tuba osvaja Elle nagradu za najbolje obućenu glumicu na turskoj sceni i dolazi na samu ceremoniju. Murat prihvata ulogu u novoj seriji kreiranoj prema istoimenom filmu "Sleepers", čija realiizacija kreće od januara 2012. Tuba pomaže djeci Vana.

1 komentar:

  1. Bilo kako bilo,i dalje mislim da u " ASI" nije bilo glume ovo dvoje harizmatičnih.Žudnja,žudnja i samo žudnja....izbija iz svake scene bilo da se svađaju ili dodiruju.A serija je vrh,emocijeama nabijena kao ni jedna do sada...baš sam prijatno iznenađena,i smeta mi što ih uporno porede sa Brazilskim serijama.Ova je tako životna a najtananije emocije su tako verno prikazane,jer su ih ovo dvoje proživljavali...Sigurna sam da bi im i život tekao kao i u ASI,pevirala bi strast,ponos,ljutnja...ludilo totalno.Baš,baš sjajni.

    OdgovoriIzbriši